Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bevándorlók: átok vagy áldás?

Manapság minden ötödik németországi lakos bevándorló családból származik. A kisebbségek aránya 1.3%-al nőtt egy év alatt, míg a lakosság összlétszáma csökkenést mutat. A kérdés csak az, a bevándorlók segítik a gazdaság működését, vagy csak elveszik a munkát a többiek elől?

15 Tovább

Az otthonmaradt országra gondolok

Tegnap elindultunk Ábellel bécsi munkahelyére, szerencsésen meg is érkeztünk. A mai hazaúton pedig eltöprengünk vele (és remélhetőleg veletek) azon, vajon milyen hasznot jelent saját hazájának az, aki külföldön dolgozik.

9 Tovább

A pendler

Igazán nagyszerű írást kaptunk (ismét) Ábeltől, aki Bécsbe ingázik és leírta nekünk egy napját. Ma az első részt adjuk közre, azaz elindulunk hajnalban otthonról és megnézzük, hogyan sikerül beérni a munkába.

12 Tovább

Megélni, de mennyiből?

Érdekes vitának voltunk fültanúi minap, amikor egy, a karácsonyi ünnepekre hazalátogatott és egy Magyarországon élő ismerősünk keveredett egyre hevesebb beszélgetésbe arról, mennyi is a sok és a kevés külföldön.

57 Tovább

Miért is kell elmennem a hazámból?

Tartunk tőle, hogy a mai történet szinte hétköznapi 2013 Magyarországán: egy, a fizetésekből a megduplázódott hitelt fizetni és a gyerekeket eltartani képtelen család, ahol ezért az apa kényszerből külföldön vállal munkát. És most megy utána a család is.

83 Tovább

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek