Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csak mert magyarok vagyunk?

Az alábbi történetet Németországból kaptuk, és mivel mi is hallottunk már hasonló sztorikat, bátran állíthatjuk, hogy nem egyedi balszerencséről van szó, hanem jelenségről. Vajon miért?

37 Tovább

Minden út Németországba vezet?

Bár Magyarországon nagyon sokan (elsősorban talán a nyelvtudás miatt) Nagy-Britanniára tekintenek az ígéret földjeként, Európa nyugati felében is beindult az elvándorlás, ám ott a cél a gazdaságilag még mindig viszonylag stabilnak tekinthető Németország. Egyre többen egyre többet vállalnak be, hátrahagyva családot, addigi életet, hogy megpróbáljanak munkához jutni.

0 Tovább

Svájcban is robbanni fog a bomba

Svájc úgy él képzeletünkben, mint egy hihetetlenül nyugodt (és legalább annyira drága) ország, a jólét netovábbja. Mai írásunkból kiderül, hogy a bevándorlókat elfogadó szemléletnek történelmi okai vannak, de az is, hogy előbb-utóbb baj lehet.

18 Tovább

A kényszerré vált együttélés

Két posztban is foglalkoztunk az utóbbi időszakban azzal, milyen feszültségeket gerjeszt a bevándorlás a befogadó ország és a migránsok között (apropó, szívesen vennénk, ha esetleg Franciaországról vagy Svájcról írna nekünk valaki), úgyhogy úgy éreztük, itt az ideje, hogy megpróbáljuk összefoglalni az eddig érkezett hozzászólásokat. Érdekes tapasztalatokkal gazdagodtunk.

5 Tovább

Hangulatkeltés az „élősködő bevándorlók” ellen

Legutóbb Németország kapcsán jelent meg nálunk egy poszt a multikulturalizmusról és a bevándorlókról. Ma tulajdonképpen ezt a témát folytatjuk, igaz, másik országban és inkább a sajtó szempontjából megközelítve. A kérdés, amit mi is feltennénk, ott a poszt végén, úgyhogy először jó olvasást, aztán pedig jó beszélgetést kívánunk!

30 Tovább

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek