Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bezárul a brit aranykapu?

A jelek szerint a brit kormány komolyan fontolgatja a szociális juttatások folyósításának szigorítását, legalábbis a más uniós országból érkezők számára. Nagy kérdés, Brüsszel mit szól majd ehhez.

3 Tovább

Elnémetesednek a britek?

Egy egészen érdekes cikk akadt a kezünkbe tegnap, méghozzá arról, hogy a legnagyobb brit vállalatokat tömörítő szervezet szerint a londoni kormánynak a német példát követve nem korlátoznia kellene a külföldiek bevándorlását, hanem éppen ellenkezőleg, elősegíteni azt.

2 Tovább

Nem megy ez nekem itt

Ritkán gondolunk arra, hogy egy-egy gyerekkori, vagy tinédzserkori élmény mennyire meghatározó lehet akár egész életünkre. Ez történt mai szerzőnkkel is, aki 15 éves korában szembesült egy más kultúrával és nem csak szembesült, de (ha jól olvastuk) lett is szerelmes belé. Nem csoda, ha úgy érzi, nem tud beilleszkedni Magyarországon. (A kép illusztráció.)

23 Tovább

Ezt jó tudni Nagy-Britanniáról

A külföldön letelepedő magyarok között az egyik legnépszerűbb célország Nagy-Britannia, London pedig már egyike a legnagyobb magyar városoknak. Egyszóval elég sokan tervezik a szigetország felé venni az irányt, nekik talán jó kiindulási pont lehet a mai poszt, melyben megpróbáltuk összeszedni a legfontosabb tudnivalókat.

12 Tovább

Különös angliai szilveszter

Kisebb szünet után mi is belevetjük magunkat 2013-ba, úgyhogy először mindenkinek boldog új évet kívánunk! Ha már új év, akkor éppen időszerű a mai poszt, melyben az angol fiatalok egy (meglehetősen nagy) csoportjának szilveszterezési, bulizási szokásáról lesz szó. Tanulságos lesz, annyit ígérhetünk.

27 Tovább
«
12345

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek