Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Demokráciadeficit

A Norvég Helsinki Bizottság többször is vizsgálódott Magyarországon, és (a vezetőjével készült interjú tanúsága szerint) erősen aggódik a demokrácia magyarországi helyzete miatt. Igaza van. Igaza van?

12 Tovább

A bürokrácia felháborító gáncsai

Az utóbbi napokban ellepte a közösségi oldalakat (legalábbis ismerősi körünkben) egy cikk, amely arról szól, milyen elképesztő következményei lehetnek annak, ha egy család külföldre költözik és elmulaszt bizonyos - mondjuk ki - értelmetlen bejelentéseket.

31 Tovább

Jobban meg kellene becsülni minket

Minap látott nyilvánosságot a Világbank jelentése, melyben arról írtak, mennyi pénzt utalnak haza a migránsok világszerte. Ennek apropóján érkezett egy levél Hollandiából arról, miért lenne jó, ha megváltozna a külföldön élő magyarok magyarországi megítélése.

53 Tovább

Csak mert erdélyiek vagyunk?

A minap kitettünk egy írást, mely azt a - meglehetősen elterjedt - gondolkodást kritizálta, mely szerint a magyaroknak csak azért kell segíteniük külföldön egymást minden körülmények között, mert magyarok. E poszt kapcsán érkezett hozzánk az alábbi történet.

3 Tovább

Miért is kell elmennem a hazámból?

Tartunk tőle, hogy a mai történet szinte hétköznapi 2013 Magyarországán: egy, a fizetésekből a megduplázódott hitelt fizetni és a gyerekeket eltartani képtelen család, ahol ezért az apa kényszerből külföldön vállal munkát. És most megy utána a család is.

83 Tovább

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek