Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bevándorlók: átok vagy áldás?

Manapság minden ötödik németországi lakos bevándorló családból származik. A kisebbségek aránya 1.3%-al nőtt egy év alatt, míg a lakosság összlétszáma csökkenést mutat. A kérdés csak az, a bevándorlók segítik a gazdaság működését, vagy csak elveszik a munkát a többiek elől?

15 Tovább

Nincs hova visszalépni

Örülünk, amikor az egyik poszt generálja a másikat, ez történt most is, amikor a tegnapi írásra érkezett egy reakció. Szerzője szerint a magyar furcsaságokra, bosszantó dolgokra azért reagálunk érzékenyebben, mint a külföldiekre, mert érzelmileg nagyobb a tét.

8 Tovább

Karrierista leszel vagy jó katona

Elszállt ingatlanárak, meglepően olcsó sajtok- és tejféleségek, viszont drága húsok - mindez Németország, ahol mindenki maga dönti el, milyen életet és karriert választ magának.

4 Tovább

Hónapokig hitegettek, majd felmondtak

A munkaerő-közvetítő cégek igen fontos szerepet játszanak a külföldi munkavállalásban, sokan tudnak így megélhetést találni a határokon túl. Ugyanakkor nem árt velük vigyázni, mint az mai posztunkból is kiderül.

4 Tovább

A pénz fontosabb volt, mint az önérzet

Akik ellenzik a külföldre költözést, azzal (is) szoktak érvelni, hogy ott az ember mindig bevándorló marad. Ezért is érdekes a mai írás, mely Hamburgból érkezett.

54 Tovább

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek