Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A külföldön élők felelőssége

Miután többször megkaptuk már a hozzászólásokban, hogy milyen negatívak vagyunk (holott szerintünk csak nyitott szemmel járunk, de ebbe most ne menjünk bele), arra gondoltunk, ma beszélgethetnénk arról, hogy vajon mekkora felelősségük van Magyarország sorsában és jövőjében a külföldre költözőknek.

49 Tovább

Tovább tart a menekülés

Nem szokásunk napi ügyekre reflektálni, most mégis kivételt teszünk, mert két olyan hírt is olvastunk, melyek a blog profiljába vágnak és elég fontosak is ahhoz, hogy röviden, de foglalkozzunk velük. Utána pedig jöhetnek a hozzászólások, vélemények!

7 Tovább

Cserbenhagyjuk Magyarországot?

Sokat beszélgetünk a külföldi munkavállalásról, az ideiglenes vagy végleges elköltözésről, és sokszor felmerül egy téma: ha mindenki elmegy, aki elégedetlen az ország dolgaival (és itt most kifejezetten NEM a politikára gondolunk, hanem a mindennapi ügyeinkre), akkor mitől változna meg. Kinek kellene elindítani a változásokat?

Mondjátok el a véleményetek - akár itt, a blogon a kommentek között, akár e-mailben - és írjátok meg a saját történetetek, problémáitokat az utrakelo@gmail.com címre, vagy gyertek a Facebookra és szóljatok hozzá ott!

Nagyapáink és apáink elbeszéléseiből tudjuk (no meg persze az olvasmányokból), hogy a szocializmus idején, főleg a 60-as években dívott az a mondás, hogy aki nem disszidált (ahogyan akkor hívták), az "kalandvágyból maradt itthon".

42 Tovább

Elmenni és visszajönni – két vélemény

Egész sok hozzászólás érkezett tegnapi posztunkhoz, melyben a kormány fiatalok elvándorlásával kapcsolatos gondolatairól írtunk le pár keresetlen gondolatot. Nagy örömünkre több értékes és továbbgondolásra érdemes hozzászólás is érkezett, ezek közül választottunk ki kettőt, amiket nem szeretnénk "elsüllyedni hagyni", úgyhogy arra gondoltunk, ma beszélgethetnénk e két ellentétes véleményről.

Hundusy:

Nem szoktam kommentálni az otthoniak mindent jobban tudó véleményét a kint élőkről, de utálom ezt az egyre növekvő általánosítást. ("Megismételjük: minden eltelt hónappal, évvel csökken ennek a valószínűsége. Tessék megkérdezni már kint élőket...").

Nos, ha valaki megkérdez engem, kint élőt, elmondom, hogy én igenis haza szeretnék menni, haza is fogok menni. Az összes itt, körülöttem élő magyar barátom is ugyanezen a véleményen van.

14 Tovább
12
»

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek