Csak mert magyarok vagyunk?

Az alábbi történetet Németországból kaptuk, és mivel mi is hallottunk már hasonló sztorikat, bátran állíthatjuk, hogy nem egyedi balszerencséről van szó, hanem jelenségről. Vajon miért?

0 Tovább

Minden út Németországba vezet?

Bár Magyarországon nagyon sokan (elsősorban talán a nyelvtudás miatt) Nagy-Britanniára tekintenek az ígéret földjeként, Európa nyugati felében is beindult az elvándorlás, ám ott a cél a gazdaságilag még mindig viszonylag stabilnak tekinthető Németország. Egyre többen egyre többet vállalnak be, hátrahagyva családot, addigi életet, hogy megpróbáljanak munkához jutni.

0 Tovább

Svájcban is robbanni fog a bomba

Svájc úgy él képzeletünkben, mint egy hihetetlenül nyugodt (és legalább annyira drága) ország, a jólét netovábbja. Mai írásunkból kiderül, hogy a bevándorlókat elfogadó szemléletnek történelmi okai vannak, de az is, hogy előbb-utóbb baj lehet.

18 Tovább

A kényszerré vált együttélés

Két posztban is foglalkoztunk az utóbbi időszakban azzal, milyen feszültségeket gerjeszt a bevándorlás a befogadó ország és a migránsok között (apropó, szívesen vennénk, ha esetleg Franciaországról vagy Svájcról írna nekünk valaki), úgyhogy úgy éreztük, itt az ideje, hogy megpróbáljuk összefoglalni az eddig érkezett hozzászólásokat. Érdekes tapasztalatokkal gazdagodtunk.

5 Tovább

Hangulatkeltés az „élősködő bevándorlók” ellen

Legutóbb Németország kapcsán jelent meg nálunk egy poszt a multikulturalizmusról és a bevándorlókról. Ma tulajdonképpen ezt a témát folytatjuk, igaz, másik országban és inkább a sajtó szempontjából megközelítve. A kérdés, amit mi is feltennénk, ott a poszt végén, úgyhogy először jó olvasást, aztán pedig jó beszélgetést kívánunk!

0 Tovább

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek