Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jobban meg kellene becsülni minket

Minap látott nyilvánosságot a Világbank jelentése, melyben arról írtak, mennyi pénzt utalnak haza a migránsok világszerte. Ennek apropóján érkezett egy levél Hollandiából arról, miért lenne jó, ha megváltozna a külföldön élő magyarok magyarországi megítélése.

53 Tovább

„Itt hat év múlva olyan ország lesz…”

Az elmúlt napokban két olyan dolog is történt, ami blogunk profiljába vág, és amire, úgy érezzük, reflektálnunk kell. Az egyik egy kutatási eredmény, a másik pedig a miniszterelnök hétvégi szavai.

73 Tovább

Nem csak otthon vannak problémák

Az egyoldalúság és elfogultság látszatát is szeretnénk elkerülni, no meg hiszünk a vitákban, ennek jegyében ma a másik oldalt mutatjuk meg - azaz az érveket amellett, hogy miért nem rosszabb a helyzet Magyarországon, mint Európa (vagy akár a világ) sok más helyén. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre!

Mondjátok el a véleményetek - akár itt, a blogon a kommentek között, akár e-mailben - és írjátok meg a saját történetetek, problémáitokat az utrakelo@gmail.com címre, vagy gyertek a Facebookra és szóljatok hozzá ott!

panny87

Ki tart pisztolyt az emberek fejéhez, hogy márpedig te itt maradsz? A felelősség hiánya nagyon érezhető. Mindenki hibás, csak én nem. A legtöbb fiatal azért választ "büfészakot", mert azt könnyebb elvégezni, mint mondjuk az orvosit vagy a mérnök szakokat. Tisztelet a kivételnek.

40 Tovább

Mindenki csak magát tudja megváltani

Tegnap írtunk egy felmérésről, mely szerint a magyarok negyede már egy éve olyan anyagi helyzetben van, hogy nem vagy csak alig képes kifizetni a havi számláit. Erre a posztra érkezett Algieba hozzászólása, melyet tartunk annyira érdekesnek, hogy kiemelve posztot csináljunk belőle.

Mondjátok el a véleményetek - akár itt, a blogon a kommentek között, akár e-mailben - és írjátok meg a saját történetetek, problémáitokat az utrakelo@gmail.com címre, vagy gyertek a Facebookra és szóljatok hozzá ott!

Algieba

Tényleg az a helyzet, hogy a magyarok többsége nincstelen lett a szülőföldjén. Egyik része a bankok horgára akadt fenn és lakás-hitel csapdában vergődik, másik részének semmiféle ingósága sincs, mert pl. hiába volt a nagyapának földje, amit örökösként visszakapott kárpótláskor, azt gazdálkodói tapasztalatok híján el kellett adnia. Azt a kevés pénzt pedig már rég felélte.

A harmadik csoport elmehet a külföldi cégek helyi gyáraiba szalag mellé dolgozni, de bárhol is legyen alkalmazott az ember, a válság időszakában alkalmazottnak lenni egyet jelent az egy helyben toporgással, a hónapról hónapra való éléssel.

3 Tovább

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek