Új-Zélandról kaptunk egy pár sort a tegnapi poszt kapcsán, és ez (valamint a kommentek egy része) arra késztet minket, hogy állást foglaljunk mi is.

Mondjátok el a véleményetek - akár itt, a blogon a kommentek között, akár e-mailben - és írjátok meg a saját történetetek,problémáitokat az utrakeloKUKAC gmail.com címre, vagy gyertek a Facebookra  és szóljatok hozzá ott! 

Először is a pár sor: 

„Amikor a világ másik végén, Új-Zélandban a TV Teletextében is megemlítik ami a magyar parlamentben elhangzott, akkor baj van és nagy az erkölcsi szegénység az országban. A feleségemmel sokszor elképzeltük, hogy talán visszatelepednénk, de az elmúlt pár év arra késztet, hogy ezt a gondolatot végleg elvessük.” 

Ennyi az egész, de elég tömören megfogalmazza a mi véleményünket is. 

És akkor a tegnapi hozzászólásokról. 

Egészen elkeserítő látni és olvasni azt, milyen méreteket ölt ma Magyarországon mások emberi mivoltának a semmibevétele, mennyire elharapózott a gyűlölet. 

Szavakat is nehéz találni azokra, akik támogatni tudják azt, hogy ismét listákat írjanak össze emberekről (és ne tévedjünk, a képviselő NEM kizárólag a parlamenti képviselőkről és kormánytagokról beszélt, bárki visszanézheti / hallgathatja / olvashatja a felszólalás szövegét, és ilyet kultúrember még véletlenül sem mond), akik véres szájjal mocskolódva gyalázzák mások származását. 

Éltünk – és van olyan köztünk, aki most is él – kultúrországban, és lehet, hogy ez sokaknak hihetetlen, de normális, a gyűlölet által szét nem szakított helyen ilyesmi elképzelhetetlen, vagy ha megtörténik, nem maradhat következmények nélkül. 

Elolvasva a kommentek nagy részét (tisztelet a kivételnek), nem tudunk mást tenni, mint egyetérteni a tegnapi poszt szerzőjével, valamint azzal, hogy ami itt van, az erkölcsi szegénység. 

És ezen az sem változtat, ha a szélsőjobb teljes trollhada ide jön gyűlölködni. 

Ha tetszett, az alábbi posztokat is ajánljuk:

Hónapokig hitegettek, majd felmondtak

Én ezt nagyon nem tartom fairnak, gondolkodom, hogy ügyvédhez fordulok, kártérítést akarok követelni.  Ugyanakkor kizárni sem akarom annak a lehetőségét, hogy egy másik céghez elmenjek dolgozni, márpedig a pereskedéssel erre megvan a lehetőség.

A váratlanra lehetetlen felkészülni

Lakhatási, munkavállalási problémák mindig kiszámíthatatlanok. Még akkor is lehet gond, ha valaki biztosra megy, szerződéssel. Soha ne hagyjuk a figyelmünket lankadni, mert mind idegileg, mind pénzügyileg megviselheti a vállalkozó szelleműeket! 

A pénz fontosabb volt, mint az önérzet

Minden nap szembesülök azzal, hogy külföldi vagyok. Például a munkahelyemen konkrétan diszkrimináció áldozatává váltam, mikor az egyik szülő közölte a főnökömmel, hogy ő egy „idegennel” nem fog beszélni. 

Milyen országban akarok élni?

Abban az országban, ahol élni akarok, szégyen az, ha valaki csal, mert annak, aki rendesen dolgozik, nem kell rettegve várnia hó végén a számlákat, annak nem kell döntenie a gáz- és a villanyszámla kifizetése között. 

Mentünk a gyerekeink után

Otthon úgy éreztük, nincsen már ránk szükség, teherré váltunk az országnak, pénzünk alig – szóval nem éreztük, hogy kiegyensúlyozott, boldog nyugdíjas évek várnak ránk. Jön a tél, és nagyon nem szerettük volna azt számolgatni, hogy eszünk vagy fűtünk. 

Hatalmas buli és több is annál

Mi magunk is gyökeresen megváltoztunk e négy hónap alatt, hiszen itt olyasvalamit kaptunk, amit az otthoni egyetemeken, főiskolákon nem oktatnak.