Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Svájcban is robbanni fog a bomba

Svájc úgy él képzeletünkben, mint egy hihetetlenül nyugodt (és legalább annyira drága) ország, a jólét netovábbja. Mai írásunkból kiderül, hogy a bevándorlókat elfogadó szemléletnek történelmi okai vannak, de az is, hogy előbb-utóbb baj lehet.

18 Tovább

Húszévesen irány Anglia!

Hosszú levelet kaptunk Beatrixtól, aki még alig volt 20 éves, amikor úgy döntött, kipróbálja magát Angliában. Beszélt angolul, ami persze nagy segítségére volt, és mint mondja, mindenkinek csak tanácsolni tudja a nyelvtanulást, mert az megsokszorozza a lehetőségeket.

Beatrix:

Történetem 2006-ra nyúlik vissza, amikor is az érettségihez közeledtem: amíg minden osztálytársam azt tervezte, hogy melyik egyetemre adja be a jelentkezési lapját, én addig tudtam, hogy nem akarok Magyarországon felsőoktatásra jelentkezni.

Igazából elvágytam, szerettem volna világot látni, de nem igazán tudtam, hogy kezdjek neki. Közben leérettségiztem, és addig is, míg kitalálom, hogy merre, és hogy hogyan, szóval addig is kellett valami kenyérkereseti lehetőség után nézni.

2 Tovább

Gimi után nekivágtam Angliának

Úgy tűnik, lassan beindulunk a Facebookon is, jönnek az első hozzászólások ott is, úgyhogy úgy döntöttünk (bátorításként is), hogy a mai posztot azokból válogatjuk. Elsőként Beatrix véleményét adjuk itt közre:

"Én gimi után döntöttem úgy, hogy nekivágok Angliának, nem is gondolkoztam rajta anno, hogy Magyarországon akarok majd egyetemre járni, majd fillérekért dolgozni, mint diplomás.

Kint először irodában dolgoztam, majd egyetemre is jelentkeztem, közben megismertem a férjemet, aki angol, s most már van egy kis huncut gyerekünk.

1 Tovább

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek