Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minden út Németországba vezet?

Bár Magyarországon nagyon sokan (elsősorban talán a nyelvtudás miatt) Nagy-Britanniára tekintenek az ígéret földjeként, Európa nyugati felében is beindult az elvándorlás, ám ott a cél a gazdaságilag még mindig viszonylag stabilnak tekinthető Németország. Egyre többen egyre többet vállalnak be, hátrahagyva családot, addigi életet, hogy megpróbáljanak munkához jutni.

0 Tovább

A semmiből indultam

Mai történetünk tanulsága leginkább talán az lehetne, hogy felejtsük el a kelet-európaiak komplexusát! Nem érdemes másokat hibáztatni (bár nyilvánvalóan kényelmes), hanem menni és csinálni kell. Elszántsággal és szerencsével sikerülhet.

15 Tovább

Örülök, hogy nem adtuk fel

Ma Barcelonába költözünk, és kiderül, hogy még a sok évnyi tervezgetés és a biztos állás sem garantálja a nyugodt átmenetet. Könnyen a földön alva és meleg víz nélkül találhatja magát az ember…

0 Tovább

Két éve élem a megálmodott életet

Mai szerzőnk, Dóri régóta álmodozott arról, hogy külföldi egyetemen tanul tovább, és amikor jött a lehetőség, meg is ragadta - annak ellenére, hogy ismerősei megpróbálták visszatartani, mondván, élete legnagyobb hibáját követi el, amikor nekiindult - először au-pairnek. (A kép illusztráció.)

13 Tovább

A spanyol példa és a magyar bűntudat

Rendkívül érdekes és elgondolkodtató írás érkezett hozzánk, egyenesen Spanyolországból. Szerzője, Attila, egy helyi felmérésből indul ki, mely szerint a spanyolok kétharmada (!!) hajlandó lenne útra kelni, ha jobb munkakörülmények várnák, de végkövetkeztetései már a magyarságra vonatkoznak.

22 Tovább

Úton

blogavatar

Nekivágunk a nagyvilágnak, gyere velünk! Írj nekünk: utrakelo@gmail.com

Utolsó kommentek